1 mei 2021 was het begin van een nieuw hoofdstuk bij Lime, toen Erik Syrén het stokje als CEO van het bedrijf overdroeg aan voormalig trainee, verkoopmanager en tot dan COO Nils Olsson. Zelfs al was de rolwisseling goed gepland en betekende het voor Lime als organisatie geen grote koerswijziging, voor Nils persoonlijk was de verandering des te groter. “Ik kreeg de kans om de afgelopen jaren in mijn nieuwe functie getraind te worden dankzij de nauwe samenwerking met Erik, en daar ben ik dankbaar voor. Maar er zullen ongetwijfeld uitdagingen op me te wachten staan in mijn rol als CEO waar ik op dit moment gelukkig nog geen weet van heb!”.

Nils’ reis bij Lime begon in 2006, toen de pas afgestudeerde civiel econoom in Linköping een advertentie op Campus tegenkwam.

“Ik reageerde erop en mocht op een speeddate gaan en een case doen voor dit softwarebedrijf, dat toen nog Lundalogik heette. Later ontmoette ik de oprichters in Lund, en kreeg ik toen ik richting de deur liep op weg naar buiten een baan aangeboden. Het was toevallig ook de eerste baan waarop ik solliciteerde na mijn afstuderen, dus ik had natuurlijk veel geluk dat ik direct goed terechtkwam! ”

Nils begon als een van de eerste trainees bij Lime, toen Lundalogik. Er begonnen zes personen tegelijkertijd, waarvan er vier nog steeds bij het bedrijf werken.

“Een geweldige herinnering aan onze stageperiode is het appartement in Lund. Achteraf gezien was het eigenlijk heel spartaans ingericht met alleen wat matrassen op de vloer, maar voor ons was het een luxe om de beschikking te hebben over een gedeeld appartement! ”

Hoe komt het dat je zo je plek bij Lime hebt gevonden, denk je?

“De cultuur en sfeer binnen de organisatie sloten goed aan bij wie ik was. Er was, en is nog steeds, een geweldige competitieve mentaliteit bij Lime, gecombineerd met een teamgeest die ik herkende van ijshockey, iets dat vroeger een grote rol speelde in mijn leven. We werden een ambitieus, gedreven team dat hongerig was om samen geweldige dingen te bereiken.”

Volgens de huidige maatstaven is 15 jaar bij hetzelfde bedrijf werken een eeuwigheid. Van werkgever naar werkgever gaan om je te ontwikkelen in je carrière is eerder regel dan uitzondering. Wat heeft ervoor gezorgd dat je bij Lime bent gebleven?

“Dit is een vraag die ik regelmatig moet beantwoorden, en ik denk dat het komt omdat je automatisch denkt dat een bedrijf jaar na jaar hetzelfde is. Maar toen ik er begon was Lime een heel ander bedrijf dan nu. Ik kreeg de kans om betrokken te zijn bij het uitbreiden naar nieuwe markten, verschillende functies te bekleden en, niet in de laatste plaats, veel ongelooflijk getalenteerde collega’s te leren kennen en met ze samen te werken.”

Daarover gesproken, veel mensen vinden een carrière en je kunnen ontwikkelen in een rol belangrijk. Het lijkt alsof jij als geen ander hebt ontdekt hoe je hard kunt blijven werken en gemotiveerd kunt blijven. Vertel!

“Dat over motivatie is interessant! Soms lijken mensen te denken dat je constant gemotiveerd moet zijn om iets te bereiken. Ik denk dat het tegenovergestelde waar is; je motivatie komt en gaat, maar door juist al die keren dat je geen zin hebt door te blijven zetten, kom je verder. Er wordt te weinig gesproken over doorzettingsvermogen en geduld. Ook zijn er natuurlijk strategieën die het doorzetten makkelijker maken, bijvoorbeeld door kleine subdoelen te stellen.”

Tot slot, je moet vaak antwoorden op vragen over de toekomst en mogelijke uitdagingen voor Lime. Wat is volgens jou de grootste uitdaging van jouw rol als CEO?

“Wat een originele vraag! We zijn een stabiel bedrijf en ik word omringd door zeer competente mensen, dus gelukkig hoef ik niet overal een expert in te zijn. Lime is en blijft een teamprestatie. Dat gezegd hebbende, zal ik in mijn nieuwe rol voor een holistische benadering kiezen en natuurlijk enkele zaken uit moeten zoeken die nieuw voor mij zijn. In deze functie stappen en naar een bredere markt toe vertrouwen opbouwen als beursgenoteerde onderneming zal bijvoorbeeld een interessante uitdaging zijn.”

In het dagelijks leven woont Nils met zijn gezin in Stockholm. Naast zijn betrokkenheid bij alle activiteiten van de kinderen, geeft hij toe dat hij ook meedoet aan de padel-hype.