Het aannemen van de juiste mensen is essentieel voor het succes van je bedrijf. Het is net zo belangrijk als het beheren van je voorraad, het vinden van nieuwe leads en het genereren van sales. Want wie zijn er uiteindelijk verantwoordelijk voor de groei van je bedrijf? Je werknemers. Goede werknemers kunnen een slecht bedrijf doen bloeien, waar slechte werknemers een goed bedrijf kunnen doen verwelken.

Hoe vind je de juiste werknemers die je bedrijf kunnen laten groeien? En hoe hou je ze al die jaren gemotiveerd en loyaal? Volg de volgende stappen en zorg voor een perfecte fit tussen bedrijf en werknemer.

1. Ken je publiek

Het is cruciaal om te weten wat mensen zoeken in een werkgever en welke aspecten van een bedrijf ervoor zorgen dat iemand wil solliciteren voor een vacature. Er bestaat geen twijfel over het belang van het salaris en de andere voorwaarden. Onderschat alleen het belang van de immateriële dingen niet, want ook die kunnen een enorme impact hebben op waarom iemand een bepaalde baan wel of niet kiest.

Kandidaten zoeken naar werkgevers die hun werknemers helpen met een gezonde ‘work-life-balance’. Niemand houdt ervan om hun vrije tijd met familie en vrienden in te moeten leveren voor lange avonden met overwerken. Omarm het belang hiervan en laat zien dat je geeft om de gezondheid van je werknemers door je hier flexibel in op te stellen.

Bied altijd groeimogelijkheden aan. Kandidaten willen zien dat je ze een toekomst kan bieden met veel carrièrekansen en ontwikkeling. Het komt zelden voor dat iemand solliciteert voor een positie met het doel om voor altijd op die positie te blijven. Laat verschillende carrièremogelijkheden zien om de kandidaten een beeld te geven van een mogelijk verloop. Iedereen heeft een stip op de horizon nodig om naar toe te werken!

 

2. Trek de juiste mensen aan

Het begint allemaal met de functieomschrijving. Probeer de functie zo accuraat mogelijk te beschrijven en maak het niet anders dan wat het is. In deze fase wil je de aandacht pakken van degenen die echt een goede match zouden kunnen zijn. Probeer het persoonlijk te maken zodat mensen zich aangesproken voelen en enthousiast raken. Een tip is om de teamgenoten te betrekken bij het schrijven van de aankondiging, samen met HR, zodat het gelijk een persoonlijke noot heeft.

Vergeet niet je bedrijfscultuur centraal te houden in het selectieproces. Behoud de waarden van het bedrijf om mensen aan te trekken die ermee matchen. Kandidaten die zich kunnen vinden in de bedrijfscultuur zullen sneller solliciteren dan degenen die er anders in staan. Dit scheelt je zowel tijd als geld.

 

3. Maak tweerichtingscommunicatie mogelijk

Zorg ervoor dat je elke kandidaat goed leert kennen. Probeer erachter te komen wie ze zijn, hun motivatie om te solliciteren en wat hun toekomst ambities zijn. Op deze manier ontdek je vanzelf of het carrière pad wat jij voor ze hebt ook matcht met hun eigen carrièreplanning.

Het is daarnaast ook belangrijk dat je de kandidaat jou, je bedrijf en zijn/haar toekomstige teamgenoten leert kennen. Geef ze genoeg ruimte tijdens het sollicitatiegesprek en hou tijd vrij voor vragen die ze aan jou hebben. Het is belangrijk voor kandidaten om erachter te komen wie je bent als bedrijf en of je bedrijf onderdeel kan worden van hun carrière.

Je wil dat je werknemers gemotiveerd zijn omdat ze je kunnen helpen in het bouwen en het laten groeien van je bedrijf. Dit betekent dat je eerlijk en transparant moet zijn wanneer het gaat over hun toekomst en hun verantwoordelijkheden. Op die manier zullen de kandidaten altijd het gevoel hebben dat ze krijgen wat ze beloofd is. Doe je dat niet dan zullen ze ontevreden en ongemotiveerd worden, wat zorgt voor vroegtijdig vertrek.

 

4. Investeer in het onboarden van werknemers

Onderzoek toont aan dat 70 procent van de werknemers geneigd zijn om langer dan drie jaar te blijven als ze een goede onboarding ervaring hebben gehad. Aan de andere kant is 10 procent klaar om te vertrekken door een slechte onboarding ervaring. Deze nummers tonen het belang van een goede onboarding ervaring aan en laten zien dat het altijd een goede investering is.

Tijdens het onboarden leren de nieuwe werknemers het bedrijf kennen, de cultuur en de waarden. Het is een mooie kans voor hen om erachter te komen of de verwachtingen ook met de realiteit overeenkomen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid voor de nieuwe mensen om meer te leren over hun rol en wat van ze verwacht kan worden. Het helpt je nieuwe teamgenoten om een beeld te krijgen van hun toekomst bij het bedrijf, iets wat moeilijk te bevatten kan zijn tijdens sollicitatiegesprekken.

Als laatste kan een goede onboarding er ook voor zorgen dat medewerkers zich meer betrokken voelen tot het bedrijf. De kans dat betrokken werknemers blijven is negen keer groter dan bij medewerkers die zich outsider voelen. Goede onboarding is essentieel voor inzet van de werknemer op de lange termijn.

 

5. Omarm het volledige potentieel van je werknemer

Zodra je werknemers aan boord zijn, moet je erachter komen wat hun motiveert om het onderste uit de kast te halen. Laat zien dat je je werknemers vertrouwt door ze genoeg verantwoordelijkheid te geven. Steun hun professionele ontwikkeling door ze taken en projecten te geven die nog net binnen hun comfort zone vallen. Dit geeft ze de kans om te groeien, wat zorgt voor enthousiasme en plezier.

Laat ze weten dat het maken van fouten onderdeel is van het groeiproces. Probeer een mindset te creëren waar fouten worden geaccepteerd, omdat de meest waardevolle lessen worden geleerd door tegenslagen. Dit resulteert in medewerkers die niet bang zijn om hun ideeën en innovaties te delen met de rest van het bedrijf. Een open cultuur is essentieel voor het creëren van langdurende relaties.

 

Belangrijkste leerpunten:

  • Zorg dat je vertrouwd wordt met de markt van de banenzoekers om te leren wat sollicitanten belangrijk vinden aan een werkgever.
  • Wees eerlijk en transparant gedurende het hele proces.
  • Leer je kandidaten kennen en zorg dat ze jou ook leren kennen
  • Onderschat het belang van een goed onboarding proces niet
  • Ondersteun je werknemers en moedig een angstloze en open mindset aan